Австралийские ученые сумели клонировать виноград

Дійсність змусила вчених з Австралії зайнятися клонуванням винограду. Робота в даному напрямку була успішною. Ученим вдалося добитися результату. Вони сподіваються, що шляхом клонування зможуть відновити на материку виноградники. Там вже зараз помітний дефіцит винограду. Щоб галузь зовсім не загинула, австралійцям потрібно терміново застосовувати якісь заходи, інформує supreme2.ru.

Причиною зникнення австралійського винограду є глобальне потепління. З-за цього хоч і теплолюбна рослина почала пропадати. Його атакує не тільки підвищена температура, але і численні шкідники, які активізувалися. Наслідки катастрофічні. Адже австралійський виноград вважається кращим у світі. Його використовують для виготовлення шампанських вин і Шардоне. Експорт даної продукції з Австралії досягає в грошовому вираженні двох мільярдів доларів в рік. Саме тому втрата даної галузі небажана для австралійської економіки.

Шляхом клонування вчені сподіваються збільшити кількість рослин. При цьому вони намагалися поліпшити стійкість винограду. Рослина зможе рости в більш жаркому кліматі, ніж той, який присутній в Австралії зараз. Таким чином, фахівці страхуються, адже глобальне потепління з кожним роком погіршується.

Leave A Comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *